O nama / about us

 

Historija Bunjo Grupacije

Firma BUNJO osnovana je 18.04.1990. 1996. godine kompanija počinje saradnju sa RENAULTOM. Prvi auto salon je otvoren 1996. u prostorijama Skenderije. Krajem 1996. i početkom 1997. otvaramo prodajno izložbeni centar na Ciglanama. 2003. godine kompanija prelazi u novi moderni auto centar površine 1500 m², odakle danas posluje TRIAB. Objekat ima dva sprata, u sklopu kojih su auto salon, servis, magacin, praonica, prostorija za pripremu vozila. 2009. godine BUNJO počinje gradnju novog auto centra, površine 3.200 m², koji će ispunjavati sve uvozničke uslove. 2010. godine kompanija BUNJO RENAULT DACIA, na osnovu rezultata prethodnih godina postaje uvoznik RENAULT i DACIA vozila za Bosnu i Hercegovinu. 2012. godine svečano se otvara novi auto centar, površine 3.200 m², koji ispunjava sve posljednje standarde, pored auto salona, servisa, magacina, poslovne zgrade, dobivamo i auto lakirnicu i limariju. 2013. godine, usljed velikog pada tržista i promjena, firma BUNJO vidi novi potencijal, te se širi na novu firmu TRIAB. U 2013. godini, Bunjo postaje uvoznik TOYOTA vozila i diler za RENAULT i DACIJU, a TRIAB postaje diler ŠKODA vozila.

 

BUNJO Grupacija logo

 

 

Poslovna strategija i rezultati

Firma BUNJO od 1996. godine je ovlašteni koncesionar Renault vozila, i od tada pa do danas jedna je od najuspješnijih autokuća u Bosni i Hercegovini. Novih vozila do sada je prodato preko 9.500 komada i oko 7.500 komada rabljenih. Naš uspjeh se ogledao u godišnjoj prodaji novih vozila, koja u prosjeku iznosi oko 45% prodaje od ukupno 14 Renault koncesionara u BiH. Ključ našeg uspjeha jeste u profesionalnosti naših uposlenika, te u našoj pristupačnosti i jednostavnosti koju pružamo svakom kupcu koji dođe u naše objekte. Također, ono što je karakteristično za nas jeste da uvijek imamo dovoljno vozila na raspolaganju, tako da kupac može iz našeg lagera izabrati vozilo koje odgovara njegovim željama, a da pri tome ne čeka na isporuku vozila. Od 2003. godine BUNJO je ovlašteni koncesionar za Dacia vozila. Od 2010. godine firma BUNJO postaje generalni uvoznik Renault i Dacia vozila za Bosnu i Hercegovinu. Krajem 2012. godine otvara se novi auto centar, koji odgovara svim uvozničkim uslovima. Od 2013. godine za kratko vrijeme BUNJO Postaje Toyotin lider prodaje u BiH, a kompanija TRIAB za 16 mjeseci rada, uspijeva postići drugo mjesto u cijeloj BiH, pored 20 drugih Škodinih koncesija, uz 18% trzišta.


TRIAB DOO

Nova firma pod nazivom ¨TRIAB¨ d.o.o. naravno je član Bunjo d.o.o. grupacije. Vlasnička struktura u novoj kompaniji je drugačija od Bunjo d.o.o., ali opet ostaje u porodičnom vlasništvu. Od početka svog rada, kompanija ima novog direktora i novi kadar. TRIAB d.o.o. Kompanija je otvorila objekat i počela sa radom 01.06.2013. godine. U novoj firmi je zaposleno 15 novih radnika. Naravno, sa tendencijom širenja kadra. TRIAB za 6 mjeseci rada, uspijeva postići peto mjesto u cijeloj BiH, pored 20 drugih Škodinih koncesija, uz 7% tržišta. Zbog tog rezutata, direktor komapnije Triab d.o.o. postaje najmađi menadžer Godine iz oblasti autoindustrije za Bosnu i Hercegovinu. U 2014. godini, Triab nastavlja sa odličnim rezultatima. Trenutno je jedan od lidera na tržištu, te od 20 drugih Škodinih koncesija, nalazi se na drugom mjestu uz 18% tržinog udjela. Od 2015. godine Triab zastupa nove brendove, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo i Jeep, te postaje zastupnik lidera motocikala Piaggio i kompletene Piaggio grupacije. Sredinom 2016. godine očekujemo otvaranje prvog vlastitog Rent-a-car-a, koji bi trebao donjeti dodatne prihode i povečati trenutni promet.

 

BUNJO Grupacija logo

DUGOROČNI UGOVORI

Jedna od vodećih domaćih firmi za proizvodnju, preradu i prodaju mesnih proizvoda u Bosni i Hercegovini sa šest samostalnih poslovnih jedinica, Fabrikom i Zgradom uprave te sa više od 100 prodajnih jedinica širom BiH. Firma Semić d.o.o. potpisala je ugovor o servisiranju svog voznog parka sa nama dana 13.04.2015.godine u kojem pored putničkih automobila imaju i lakša teretna vozila.


Semić logo

 

Konzum d.d. je najveći hrvatski maloprodajni trgovački lanac s udjelom od oko 30% na hrvatskom tržištu. Prema ukupnom prihodu ostvarenom u 2007. godini Konzum je druga najveća tvrtka u Hrvatskoj iza INA-e. U većinskom je vlasništvu tvrtke Agrokor. Konzum d.o.o. potpisao je ugovor o servisiranju vozila sa nama dana 24.04.2015.godine, a vrijednost ugovora iznosi 150.000,00 KM.


Konzum logo

 

Champion Ac d.o.o. Sarajevo jedna je od prvih rent-a-car agencija koja je svoje usluge i način poslovanja orjentisala prema krajnjem korisniku usluga na principu full service najma. Bilo da se organizuju poslovna i privatna putovanja, putovanja u inostranstvo, da se planira samo obilazak grada ili planira najam vozila za svoje uposlenike na dugoročnoj osnovi, nude individualno prilagođene usluge i rješenja za vozni park ili unutrašnji transport. Saradnju sa nama su ostvarili od prvog dana postojanja Triab-a, te su do sada kupili više od 100 vozila kod nas.


Champion Ac logo

 

Osnovna djelatnost Krke je proizvodnja i prodaja lijekova koji se izdaju na recept, bezreceptnih preparata, i veterinarskih proizvoda. Usredotočeni su na razvoj vlastitih visoko kvalitetnih generičkih lijekova s dodanom vrijednošću koji su na tržište plasirani pod vlastitim zaštićenim imenima. Sa nama ugovor o servisiranju ova firma potpisuje 01.04.2015.godine.


KRKA Logo


Firma Medimpex d.o.o. Sarajevo je organizacija sa relativno dugom tradicijom u veleprometu lijekova na tržištu Bosne i Hercegovine. Osnovana je 1989. godine kao prva privatna veledrogerija za promet farmaceutskih, hemijskih proizvoda i medicinske opreme u Bosni i Hercegovini. Medimpex d.o.o. Sarajevo je tokom proteklih godina postojanja izgradio moderan poslovni sistem i razvio ga kako bi bio maksimalno fleksibilan u odnosu na zahtjeve tržišta. Intenzivniji razvoj i rast Medimpex d.o.o. Sarajevo je usporen ratnim dejstvima na području Bosne i Hercegovine, u periodu od 1992-1995 godine. Završetkom rata ponovo je došlo do intenzivnijeg razvoja i rasta organizacije na način da se, u proteklih deset godina, Medimpex d.o.o. Sarajevo isprofilirao u jednu od vodećih veledrogerija u BiH. Sa nama ugovor o servisiranju ova firma potpisuje 20.11.2014.godine u vrijednosti od 220.000,00 KM.


MEDIMPEX logo


BH Telecom je vodeći operator u Bosni i Hercegovini sa najvećim tržišnim učešćem na polju pružanja telekomunikacijskih usluga: fiksne, mobilne i Internet mreže. Postojećim kapacitetima na direktnim linkovima omogućava svojim pretplatnicima uslugu međunarodne govorne telefonije automatskim biranjem sa 225 zemalja svijeta. BH Telecom ima 20 direktnih veza sa ino-operatorima, direktne veze sa dva bosansko-hercegovačka operatora, Telekomom Srpske i HT-om Mostar, preko kojih realizuje međunarodni telefonski saobraćaj.


BH TElecom logo

 

Kontakt informacije / rent a car Sarajevo

Dailycar doo / rent a car

Tel. +387 33 222 630, Mob. +387 62 799 799
E-mail. info@dailycar.ba

Alipašina bb, 71000 Sarajevo
BOSNA I HERCEGOVINA

Rezervacija vozila

Tel. +387 33 222 630, Mob. +387 62 799 799
E-mail. reservation@dailycar.ba

Alipašina bb, 71000 Sarajevo
BOSNA I HERCEGOVINA

IT & Marketing služba

Tel. +387 33 222 630, Mob. +387 62 752 771
E-mail. it@dailycar.ba

Alipašina bb, 71000 Sarajevo
BOSNA I HERCEGOVINA

Radno vrijeme

PONEDJELJAK - SUBOTA
09:00 - 17:00

 

Social Media

     
     
Copyright © 2016 - DAILYCAR™ doo BUNJO GROUP Bosna i Hercegovina. Sva prava pridržana.